perjantai 17. helmikuuta 2017

Kapselointia ja eläkelaskelmia

Loma lähenee loppuaan ja viimein sain jotain aikaan... Järjestin vaatekaappini! KonMarista huolimatta minulla on edelleen liikaa vaatteita joten päätin tehdä kapselivaatekaapin tai oikeastaan 333- vaatekaapin, eli 33 vaatetta kolmelle kuukaudelle. Muut vaatteet pakkasin siististi laatikoihin ja laitoin odottamaan kesää. Alusvaatteita, kotivaatteita, sukkia ja päällysvaatteita sekä kenkiä ei ottanut mukaan. Koska töissä on firman paita ja farkut ei muita vaatteita jäänyt edes tuota 33:a. Jokunen neule ja t-paita, muutamat housut ja pari parempaa vaatetta jos jotain menoja tulee. Eiköhän noilla pärjää seuraavat kolme kuukautta.

T- paidat, sukat ja alusvaatteet ovat heikko kohtani mitä shoppailuun tulee. Vasta KonMarin takia tajusin kuinka paljon sukkia minulla on... On vaan niin vaikea pysyä poissa niiltä alennuskoreilta! Sama pätee alusvaatteisiin ja t- paitoja rakastan! Onneksi viime aikoina olen ostanut vain parit Sloggin liivit tarjouksesta, ovat täydellisen mukavia! Yritän jatkossa panostaa alusvaatteissa enemmän laatuun kuin määrään. Käytän myös "huonommat" pikkarit ja sukat loppuun ennenkuin otan uusia käyttöön. Kumpiakaan ei kyllä tarvitse pariin vuoteen ostaa, hih. 

Eilen lähti Joustoluoton lyhennys ja erinäisiin rahastoihin yhteensä 300 €, siitä lainan osuus 120 €. Autokassa kasvaa ennakoitua vauhtia, muihin rahastoihin koitan kerryttää rahaa eläkepäiviä varten. Laskin eilen että työvuosia on edessä vielä vähintään 17 v 6 kk! Eläke silloin tulee olemaan noin 1135 €. Ei paljon naurata, ei. Tässä on tärkein syy siihen miksi en maksa luottoja nopeammin pois vaan säästän yhtä aikaa. Tällä hetkellä rahastot tuottavat hyvin joten mielestäni kannattaa laittaa niihin rahaa joka kuukausi. Tilanteet kuitenkin elävät koko ajan, teen muutoksia tarvittaessa. 

Talviloma on mennyt rahallisesti hyvin. En ole nettishoppaillut ollenkaan vaan pysynyt Netflixin parissa. Kaupassa olen käynyt kerran, sinne ja apteekkiin meni yhteensä reilut 60 €. Tuohon rahaan mahtui langat kahteen puuvillaneuleeseenkin... Oli puoleen hintaan sen takia että langan nimi muuttuu! Lankoihin meni 22,50 €, muu raha ruokaan ja tupakkaan. Joo, tiedän.... Käärin sentään itse tupakkani kun en kerran eroonkaan tunnu pääsevän eikä tällä hetkellä ole halua yrittääkään. Alkoholi on sentään poistunut elämästäni. Absolutistiksi en itseäni tunnusta, joinhan sentään viime vuonna yhden oluen... :-D Otan jos otan näin erästä mäkihyppääjää lainatakseni. Ei vaan nykyään tee mieli, krapulan pelko voittaa illan ilon. :-D

Huomenna ystävän kanssa kaupungille kahvittelemaan, jee! Olen laskenut loppukuuksi päiväbudjetin, 18 €/ päivä. Tänään ei mene rahaa joten huomiseksi on 36 €. Jatko kulkee niin että jos edellisen päivä budjetti jää käyttämättä se menee säästöön. Tulevilta päivältä saa ottaa jos on tarve mutta se pienenetääpääiväbudettia siitä eteenpäin, Olikohan tarpeeksi epäselvästi ilmaistu? :-D Tällaiset kahvittelut ovat minulla harvinaisia, viimeksi kävin varmaan elokuulla joten niistä ei kukkaro kauhistu. 

Tulipas lätinää... Hyvää viikonloppua, levätkää ja pitäkää kukkaroistanne huolta!

2 kommenttia:

  1. Eläkkeelle aika lailla sama matka kuin sinulla. Viimeisin eläkelaskelma näyttää sinuakin heikompaa eläkeoletusta. Tosin tänävuonna pitäisi tulla uusi laskelma, saas nähdä miten on kaikki viimevuosien eläkemyllerrykset vaikuttaneet.
    Eläkeaika ja sen toimeentulo on täälläkin ollut pohdinnassa jo pidempään. Myös minä säästän mm. säästövakuutukseen ja Nordnetin superrahastoihin kuukausittain. Olen myös miettinyt että mitä sitten kun eläkeaika koittaa? Istun rahakirstuni päällä ja raotan kantta tarvittaessa? Siis syön pääomaa. Ajatus ei tuntunut hyvältä ja mietinkin että miksen alkaisi jo nyt sijoittamaan osan säästöistäni niin että niille kertyy tuottoa eli käytännössä osinkoa maksaviin osakkeisiin. Jos nyt saan tuolle sijoitetulle pääomalle esim. 3% tuoton niin vs. prosentti on eläkeiässä varmasti suurempi.
    Luin hiljakkoin aihepiiristä jostakin blogista valitettavasti en nyt vain muista mistä.

    VastaaPoista
  2. Varteenotetttava ajatus! :-) Minä tiedän niin vähän osakkeista että varmaan pysyn rahastoissa mutta eihän sitä tiedä...sitten kun velat on maksettu pois niin rahaa "vapautuu" noin 300 € laitettavaksi jonnekin. Tuottoa olisi saatava, loppuu vanhalla aika muuten kesken... :-D

    VastaaPoista