keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Lumisota alkaa!

Muutto on saatu pois jaloista ja uuteen pikkukotiin on kissin kanssa kotiuduttu hyvin. Voin täydestä sydämestäni suositella yksiöasumista kaikille joille se vaan elämäntilanteeseen sopii! Kaikelle on oma paikkansa ja siivoaminen on ihanan helppoa! Vielä kun huoltoyhtiö pääsee vauhtiin mukaan ja saa kuivaushuoneen ja mankelin toimimaan ja muistaa lämmittää saunat niin mikäs tässä on ollessa.

Bensakulut eivät lakkaa hämmästyttämästä. Vielä viime kuulla meni tankkiin vähintään 80 €, joskus enemmänkin. Nyt kun laskin kulutusta ja ajoja niin ilman mitään ylimääräisiä ajoja alle 25 € riittää! Vielä kun sää lämpenee ja saan kunnon pyöräilyinnon päälle niin kulutus vähenee lisää. Jes!

Tuli tässä vakavoitumisen paikka. Velat alkoivat ahdistaa todella pahasti. Viimeinen niitti oli tuleva lasku vanhasta asunnosta jossa joudutaan minun (lue: kissojen) jäljiltä tekemään remppaa ja lasku lankeaa tietenkin minun maksettavakseni. (ei joka palkkaisi tota kissiä töihin?) En vielä tiedä laskun suuruutta mutta useampia satasia menee varmasti. Se lisättynä silmälasivelkaan, visaan, joustoluottoon ja autolainaan sai mittani täyteen...

Nyt alkaa siis lumipalloilu! Amerikaksi Snowball debt. Laitoin Seligsonin rahastot tauolle, saan siitä 120 €/ kk lisää rahaa velkoihin. Autoa varten on pakko laittaa säästöön se 90 €/ kk mutta muuten kaikki ylimääräinen menee nyt velkojen maksuun. Tulen myös nostamaan Seligsonilta edellisen asunnon korjauksia varten rahaa, sitten mennään palkan varassa. 

Maksujärjestys tulee olemaan tämä:

1. Telkkari 
2. Silmälasit/ Resurs Bank
3. Visa
4. Joustoluotto
5. Autolaina

Laitan kuun vaihteessa velkojen summat kun kaikki tämän kuun maksut on hoidettu. Tavoite on maksaa viimeinen eli autolaina vuosi etuajassa pois. Onnekseni siinä on pienin korkokin. Joustoluoton erää jo nostin vuoden alussa vähän mutta tälläkin vauhdilla sen kanssa kestää liiiiian kauan, samoin Visan minimilyhennyksellä, se ei tunnu loppuvan ikinä! Telkkarin yritän maksaa max. kahdessa erässä, silmälaseihin menee 113,16 €/ kk, se on onneksi korotonta ja kulutonta, kaksi erää maksettu ja neljä jäljellä. Sen jälkeen vimmatusti Visan kimppuun, se olisi tarkoitus saada vuoden loppuun mennessä kuivaksi. Joustoluotto ensi vuoden aikana pois ja autolaina loppuun 04/2020.

Siinä sitä on köyhällä työsarkaa mutta kerrankin luottavaisin mielin lähden matkaa taittamaan, euro kerrallaan. Muutettuani kaikki ostohimotkin ovat kadonneet jonnekin, parveke on ainoa juttu joka kaipaisi "parantelua" mutta se ehtii odottaa. Mietin sitä sitten myöhemmin.


Tästä on hyvä aloittaa. 

2 kommenttia:

 1. Onnea uuteen (yksiö)kotiin. Olenkin jo odotellut kuulumisiasi. Hyvää lumipalloilu kesää, niin sitä pitää.
  Niin ja sait sitten lasitkin, ilmoittivatko itse että ovat noudettavissa tällä kertaa? Telkkari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin nöyrtymään ja soittamaan siinä vaiheessa kun laseien lasku tuli...olivat väärään numeroon soitelleet... :-D
   Vanha 21.5" tv jäi pieneksi kun katseluetäisyys kasvoi, ei vanha meinannut tekstiä nähdä... :-D

   Poista